Home » Waarom een hang toilet nemen?

Waarom een hang toilet nemen?

Een wandhangend toilet, ook bekend als een ‘hangtoilet’, biedt tal van voordelen ten opzichte van de traditionele, op de vloer gemonteerde modellen. Het geeft niet alleen een modern tintje aan uw badkamer, maar is ook zeer functioneel. Laten we ons eens verdiepen in de voordelen van de keuze voor een hangend toilet.

Eerst moet worden opgemerkt dat wandclosets zeer ruimtebesparend zijn. In tegenstelling tot traditionele modellen nemen deze toestellen geen vloeroppervlak in beslag, waardoor uw badkamer groter en ruimer lijkt.

Gemak van schoonmaken

Een belangrijk voordeel van wandclosets is het schoonmaakgemak. Zonder contact met de vloer wordt het schoonmaken rond en onder het toilet een moeiteloze taak. Deze eigenschap bevordert ook een betere hygiëne en netheid in uw badkamer.

Installatieflexibiliteit

De installatie van wandclosets biedt flexibiliteit omdat ze tijdens de installatie op de gewenste hoogte kunnen worden ingesteld. Deze flexibiliteit is gunstig voor personen met mobiliteitsproblemen of voor gezinnen met kinderen, waar een lagere hoogte de voorkeur kan hebben.

Bovendien zijn de leidingen voor wandhangende toiletten weggewerkt in de muur, waardoor de badkamer er netjes en overzichtelijk uitziet.

Functies Wandcloset Traditioneel toilet
Ruimtebesparend Ja Nee
Makkelijk schoon te maken Ja Nee
In hoogte verstelbaar Ja Nee
Verborgen sanitair Ja Nee
Moderne uitstraling Ja Nee

Factoren waarmee u rekening moet houden voordat u een hangend toilet installeert

 • Muursterkte: Zorg ervoor dat de muur van uw badkamer sterk genoeg is om het gewicht van het toilet en de gebruiker te dragen.
 • Installatiekosten: Wandtoiletten kunnen een professionele installateur vereisen, wat de totale kosten kan verhogen.
 • Reparaties: Het sanitair is verborgen in de muur, waardoor reparaties ingewikkelder en duurder kunnen zijn.
 • Prijs: Wandtoiletten zijn meestal duurder dan traditionele modellen.
 • Badkamerruimte: Hoewel wandtoiletten ideaal zijn voor kleine badkamers, moet u ervoor zorgen dat er voldoende ruimte is voor de installatie en het comfort van de gebruiker.

Vragen

Zijn wandclosets duurzaam?

Ja, hangende toiletten zijn ontworpen om een aanzienlijk gewicht te dragen en zijn even duurzaam als traditionele modellen.

Is een wandhangend toilet geschikt voor een kleine badkamer?

Ja, door het compacte ontwerp en de ruimtebesparende eigenschappen is een wandcloset bijzonder geschikt voor kleinere badkamers.

Zijn wandclosets duurder?

In het algemeen zijn hangende toiletten duurder dan hun op de vloer gemonteerde tegenhangers, vanwege het ontwerp en het installatieproces. Veel huiseigenaren vinden echter dat de voordelen de extra kosten rechtvaardigen.

Welke hoogte moet een wandcloset hebben?

De hoogte van een hangend toilet kan worden aangepast aan de voorkeur van de gebruiker, maar de standaardhoogte varieert meestal tussen 15 en 19 inch vanaf de vloer tot de toiletbril.

Verplichten wandclosets speciaal onderhoud?

Nee, hangende toiletten vereisen geen speciaal onderhoud. Als er echter problemen met het sanitair ontstaan, kan het ingewikkelder zijn vanwege de verborgen installatie in de muur.

Conclusie

De conclusie is dat hangende toiletten een groot aantal voordelen bieden, zoals ruimtebesparing, eenvoudigere reiniging en een moderne esthetiek. Er moet echter rekening worden gehouden met factoren als installatiekosten en de grootte van de badkamer. Het is raadzaam om een professional te raadplegen om te bepalen of een hangend toilet de beste keuze is voor uw specifieke behoeften.

Over de auteur

Feline is een professionele schrijfster, gespecialiseerd in interieurontwerp en woningverbetering. Ze heeft een passie voor het creëren van inzichtelijke inhoud die lezers helpt geïnformeerde beslissingen te nemen over hun home improvement projecten. Met een talent voor het opsplitsen van complexe onderwerpen in begrijpelijke artikelen, heeft Feline een reputatie opgebouwd voor het leveren van duidelijk, bruikbaar advies in elk stuk dat ze schrijft.

5 reacties

 1. Bedankt voor de gedetailleerde vergelijking, Feline! Ik overweeg een badkamerrenovatie en je artikel geeft een goed inzicht in de voordelen van wandtoiletten.

 2. Arnulf schreef:

  Ik zou hieraan willen toevoegen dat de installatiekosten voor wandtoiletten weliswaar hoger kunnen zijn, maar dat de voordelen op lange termijn, namelijk het gemak van schoonmaken en de moderne uitstraling, het een investering waard maken.

 3. Ik heb een hangend toilet in mijn appartement en ik kan getuigen van het schoonmaakgemak. Het is veel eenvoudiger dan een traditioneel toilet.

 4. Emmeke schreef:

  Even een kleine correctie: De hoogte van wandtoiletten kan worden aangepast. Het is dus perfect voor gezinnen met leden van verschillende lengte. Geweldig artikel, Feline!

 5. Vincent schreef:

  Een ander voordeel van een hangend toilet dat niet werd genoemd, is dat het gemakkelijker kan zijn voor mensen met mobiliteitsproblemen, omdat het op de perfecte hoogte kan worden geïnstalleerd. Dit maakte een aanzienlijk verschil voor mijn oudere moeder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *