Home » Welke Backlinks kopen?

Welke Backlinks kopen?

Backlinks, ook bekend als inkomende links, zijn links van de ene website naar de andere. Ze spelen een cruciale rol in SEO omdat ze de betrouwbaarheid en autoriteit van een website aangeven aan zoekmachines zoals Google. Als veel hoogwaardige sites naar uw website linken, beschouwen zoekmachines uw site als waardevol en relevant, waardoor deze hoger in de zoekresultaten komt te staan.

Maar niet alle backlinks zijn gelijk. Het is essentieel om te focussen op de kwaliteit van backlinks in plaats van op de kwantiteit. Dit is waar het kopen van backlinks in beeld komt. Maar de grote vraag is, welke backlinks moet je kopen?

Typen te kopen backlinks

Er zijn verschillende soorten backlinks die je kunt kopen. Het is echter cruciaal om de rol van elk type en de impact op de SEO-prestaties van uw site te begrijpen voordat u een beslissing neemt.

Type Beschrijving Invloed op SEO
Editorial Backlinks Dit zijn links die worden verkregen wanneer een andere website naar uw site linkt vanwege goede inhoud of waardevolle bronnen. Hoog
Gast Posting Backlinks Dit zijn links die je krijgt wanneer je een gastpost schrijft voor een andere website en daarbij een link terug naar je site opneemt. Middelmatig tot hoog
Social Media Backlinks Dit zijn links afkomstig van social media sites. Het zijn over het algemeen no-follow links maar kunnen toch verkeer genereren. Laag tot Medium
Business Profiel Backlinks Dit zijn links afkomstig van bedrijfsprofielen op websites als LinkedIn, Crunchbase, etc. Medium
Blog Commentaar Backlinks Dit zijn links verkregen door commentaar te geven op andere blogs. Het zijn meestal no-follow links. Laag

De juiste aanbieder kiezen

Het kiezen van de juiste aanbieder is essentieel wanneer je besluit backlinks te kopen. Je moet ervoor zorgen dat de aanbieder hoogwaardige, organische en white-hat SEO backlinks aanbiedt die de SEO prestaties van je website verbeteren en niet schaden.

 • Controleer de reputatie en beoordelingen van de aanbieder
 • Zorg ervoor dat de aanbieder white-hat SEO technieken gebruikt
 • Verifieer de kwaliteit en relevantie van de sites die ze gebruiken voor backlinks
 • Vraag om een voorbeeld van hun werk of case studies
 • Bevestig het type rapport dat ze zullen verstrekken na voltooiing van het werk

Is Backlinks kopen legaal en veilig?

Het kopen van backlinks is technisch gezien tegen de richtlijnen van Google, en als u wordt betrapt, kan dit leiden tot sancties en lagere rankings. Echter, als het goed en ethisch gedaan wordt, kan het positieve resultaten opleveren.

Het is belangrijk op te merken dat het kopen van hoogwaardige backlinks en deze op relevante websites plaatsen anders is dan het kopen van backlinks van lage kwaliteit op spammy websites. Het eerste kan voordelig zijn, terwijl het tweede de SEO-prestaties van uw site kan schaden.

Vragen

Q: Is het mogelijk om gratis backlinks te krijgen?
A: Ja, u kunt gratis backlinks krijgen door inhoud van hoge kwaliteit te maken die anderen waardevol vinden en waarnaar ze willen linken.

Q: Zijn alle betaalde backlinks van dezelfde kwaliteit?
A: Nee, de kwaliteit van betaalde backlinks kan sterk variëren, afhankelijk van de aanbieder en de websites waar de backlinks worden geplaatst.

Q: Hoeveel backlinks heb ik nodig?
A:Het aantal backlinks dat u nodig heeft kan afhangen van de concurrentie in uw niche. Focus echter op kwaliteit boven kwantiteit.

Q: Kan ik backlinks kopen voor elke website?
A: Ja, u kunt backlinks kopen voor elke website, maar zorg ervoor dat het past bij uw algemene SEO-strategie.

Q: Wat is het verschil tussen do-follow en no-follow backlinks?
A: Do-follow backlinks geven SEO-sap door aan uw website, terwijl no-follow backlinks dat niet doen. Beide zijn belangrijk voor een evenwichtig backlink profiel.

Conclusie

Het kopen van backlinks kan de SEO-prestaties van uw website verbeteren, maar het is cruciaal om dit zorgvuldig en ethisch te doen om straffen te voorkomen. Zorg ervoor dat u backlinks van hoge kwaliteit koopt van gerenommeerde aanbieders en dat ze op relevante websites worden geplaatst. Vergeet niet dat in SEO kwaliteit altijd belangrijker is dan kwantiteit.

Over de auteur

Juliane is een liefhebber van digitale marketing en een SEO-expert. Met haar inzichtelijke artikelen helpt ze bedrijven hun online zichtbaarheid en rankings te verbeteren. Ze is altijd op jacht naar nieuwe SEO-strategieën en deelt haar kennis graag met haar lezers.

5 reacties

 1. Dank je, Juliane, voor dit inzichtelijke artikel. Ik waardeer je nadruk op het ethisch kopen van backlinks om straffen te voorkomen. Het is een belangrijke herinnering voor ons allemaal in de digitale marketingwereld.

 2. Ik zou ook willen toevoegen dat het cruciaal is om regelmatig uw backlinkprofiel te controleren om schadelijke backlinks die de SEO-prestaties van uw website kunnen beïnvloeden, te identificeren en te verwijderen. Geweldig artikel, Juliane!

 3. Mirella schreef:

  Dit was geweldig om te lezen, Juliane! Ik overweeg backlinks te kopen voor mijn website en je artikel heeft me veel duidelijkheid gegeven. Ik zal zeker voorzichtiger en strategischer te werk gaan.

 4. Melvin schreef:

  Ik waardeer de gedetailleerde vergelijking van verschillende soorten backlinks. Het helpt om een weloverwogen beslissing te nemen. Ga zo door, Juliane.

 5. Een alternatieve oplossing is investeren in het creëren van hoogwaardige inhoud die op natuurlijke wijze backlinks aantrekt. Het kost misschien meer tijd en moeite, maar op de lange termijn kan het meer opleveren. Geweldig artikel, niettemin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *